- En had u misschien liever ergens anders willen wonen dan in Brugge?
- Neen. Het was hier goed. We wisten van niet beter. Maar er is veel veranderd. Je kan dat niet tegenhouden hé. De tijd blijft niet stilstaan.
— Irène, bewoonster Woonzorgcentrum Westervier

FLUX - Triënnale Brugge

FLUX is een multimediale kunstroute van de Brugse Triënnale 2018. Bezoekers krijgen een alternatieve inkijk in de stad en ontdekken plaatsen die omwille van hun schoonheid of emotionele waarde gemarkeerd zijn in het leven van mensen. Oude herinneringen vloeien samen met nieuwe gebeurtenissen. Door te kijken naar archiefbeelden van de stad, door oude familiefoto’s op te graven of gesprekken te voeren met ouderen wordt het verleden verbonden met het heden en de toekomst van Brugge. De blik van de ‘outsider’, de toerist in Brugge, voegt daar een verfrissende toets aan toe.

FLUX is een alternatieve kunstroute doorheen het centrum en langs de kunstwerken van de Brugse Triënnale. Visuele en auditieve creaties verbeelden herinneringen en verhalen verbonden aan bepaalde plaatsen. Deze plaatsen zijn aangeduid op een kaart en lopen kriskras doorheen het officiële Triënnale parcours. Via een QR code kan online beeldmateriaal bekeken worden en naar opnames geluisterd worden. Bezoek de beeldende stadskaart van Brugge online Place.Guru

Het thema “liquid cities” van de Triënnale inspireerde vier MUS-E kunstenaars om dieper in te gaan op de Panta Rhei filosofie: de eeuwige maar constante verandering. Het ritueel als een vertrouwd gebeuren, herkenbaar en gedeeld. 

CREDITS: Een project van MUS-E Belgium ism Triënnale Brugge. Kunstenaars: Tine Guns, Ellen Janssens, Sarah Eechaut en Rebecca Lenaerts in co-creatie met kinderen uit de basisscholen St. Leo Hemelsdaele, De Boomhut en Sint Michiels. Met dank aan bewoners van Woonzorgcentrum Ten Boomgaarde en Westervier.

Previous
Previous

Atelier Quartier - Seppe Baeyens

Next
Next

MUS-E Gidst - Museum M (NL)