Audio Stories

 
hier moet nog een citaat komen over verhalen of luisteren of zoiets maar ik heb nog niets gevonden wat de nagel op de kop slaat.

Interviews en montage: Rebecca Lenaerts Aan het woord: Axel Doumen, August Windels, David Driesen, Jeroen Van Vaerenbergh en Liesbeth Troubleyn. Externe stem: Rebecca Lenaerts. foto: Kaat Pype   Met dank aan Kunstencentrum Nona en ONBETAALBAAR vzw (2019)

Interviews en montage: Rebecca Lenaerts
Aan het woord: Axel Doumen, August Windels, David Driesen, Jeroen Van Vaerenbergh en Liesbeth Troubleyn. Externe stem: Rebecca Lenaerts.
foto: Kaat Pype


Met dank aan Kunstencentrum Nona en ONBETAALBAAR vzw (2019)

De Grote Oplevering

In januari 2019 opende Kunstencentrum Nona de deuren van haar nieuwbouw voor het grote publiek. Het werd een bonte avond met interventies van verschillende kunstenaars. Naar aanleiding van de opening interviewde Rebecca Lenaerts verschillende mensen die bij het tot stand komen van dit ambitieuze bouwproject betrokken waren.


FLUX is een artistiek participatietraject van MUS-E Belgium en Triënnale Brugge is samenwerking met kunstenaars Ellen Janssens, Tine Guns, Sarah Eechaut en Rebecca Lenaerts. (2018)

FLUX is een artistiek participatietraject van MUS-E Belgium en Triënnale Brugge is samenwerking met kunstenaars Ellen Janssens, Tine Guns, Sarah Eechaut en Rebecca Lenaerts. (2018)

FLUX - Triënnale Brugge

FLUX is een multimediale kunstroute doorheen het stadscentrum en langsheen de kunstwerken van de Brugse Triënnale 2018. Het thema “liquid cities” van de Triënnale inspireerde vier MUS-E kunstenaars om dieper in te gaan op de Panta Rhei filosofie: de eeuwige en constante verandering. Samen met Brugse kinderen, hun ouders en ouderen reflecteerden ze rond het verleden, heden en de toekomst van de stad.


Opnames en montage: Rebecca Lenaerts Externe stem en tekst: Rebecca Lenaerts Cover en artwork: Tine Guns Mixage en mastering: Stijn Demeulenaere  13 tracks, 45 min, 2014. Met de steun van Kinderkankerfonds, Partena Onafhankelijk ziekenfonds, DeLIEving,  MUS-E Belgium.

Opnames en montage: Rebecca Lenaerts
Externe stem en tekst: Rebecca Lenaerts
Cover en artwork: Tine Guns
Mixage en mastering: Stijn Demeulenaere

13 tracks, 45 min, 2014.
Met de steun van Kinderkankerfonds, Partena Onafhankelijk ziekenfonds, DeLIEving,
MUS-E Belgium.

Zeilen op wolken

"Zeilen op wolken, herinneringen aan het ziekenhuis" neemt je mee op tocht doorheen het Prinses Elisabeth kinderziekenhuis. Aan het woord zijn kinderen en jongeren in langdurige ziektebehandeling, hun ouders en de mensen die hen verzorgen. Het ziekenhuis wordt inspiratie voor een verhaal waarin fictie en realiteit hand in hand gaan. 


18 tracks, 49 min, in opdracht van MUS-E Belgium 2017, met de steun van VGC.

18 tracks, 49 min, in opdracht van MUS-E Belgium 2017, met de steun van VGC.

RADIOMUS-E - Onze School

Samen met het vijfde leerjaar van BS De Bronschool uit St-Gillis (Brussel) trokken Lucas Derycke en Rebecca Lenaerts de straat op. Het resultaat is een auditief stadsportret over de schoolbuurt. 


Stem Engelse Versie: Emma Brown Stem Nederlandse Versie: Rebecca Lenaers Tekst, geluid en montage: Rebecca Lenaerts  Copyright DeBuren (2011)

Stem Engelse Versie: Emma Brown
Stem Nederlandse Versie: Rebecca Lenaers
Tekst, geluid en montage: Rebecca Lenaerts

Copyright DeBuren (2011)

My humble home - Citybooks

In opdracht van het Vlaams-Nederlandse huis deBuren werd Rebecca Lenaerts uitgenodigd voor een verblijf in Sheffield om een citybook te schrijven. Citybooks is een artistiek en literair residentie project waarin auteurs, fotografen en videokunstenaars gevraagd worden om gedurende twee weken in een Europese stad te verblijven. De kennismaking met de stad en de vele indrukken worden in een eigen artistieke taal omgezet.


Unknown.jpg

Special Palace Super Guide Radio 

In opdracht van de Stichting voor Paleizen en Parken in Potsdam/Berlin maakte Rebecca Lenaerts in samenwerking met Antenna International en een klas jongeren een hoogst originele audiogids over Friedrich II de Grote en zijn indrukwekkend rococo paleis (Neues Palais Potsdam). Gesproken taal Duits. (2015)


Tekst, stem en klank: Rebecca Lenaerts

Tekst, stem en klank: Rebecca Lenaerts

Ochtendtoilet Ensor

Luisterverhaal gemaakt in het kader van een geleide tour over de aanwezigheid van water in schilderijen voor het Museum van Schone Kunsten (MSK) Gent. (2014)


Concept, teksten en montage: Rebecca Lenaerts Sound editing en mixing: Rebecca Lenaerts en Tom Goris Cover: Sonia Anicéto  10 tracks, 45 min, 2011.

Concept, teksten en montage: Rebecca Lenaerts
Sound editing en mixing: Rebecca Lenaerts en Tom Goris
Cover: Sonia Anicéto

10 tracks, 45 min, 2011.

In Arcadia

In Arcadia is een auditieve reis doorheen 10 schilderijen uit de canon van de kunstgeschiedenis. Wat kunnen deze schilderijen de beschouwer vertellen? De verschillende kunstwerken komen tot leven en nemen de luisteraar mee in een nieuw verhaal waarin woorden tastbaar lijken, het zichtbare hoorbaar wordt, en het auditieve voelbaar.


Concept, teksten en montage: Rebecca Lenaerts Muziek en mixing: Tom Goris Cover: Sonia Anicéto  10 tracks, 46 min, 2010.

Concept, teksten en montage: Rebecca Lenaerts
Muziek en mixing: Tom Goris
Cover: Sonia Anicéto

10 tracks, 46 min, 2010.

BXL Le Paradis/ijs

St-Michael, de drakendoder, is de patroonheilige van de stad Brussel en de beschermengel van de mensen tegen het kwaad. Bovendien is hij de aartsengel die de zielen weegt en hen vervolgens begeleidt op hun tocht naar het paradijs. Maar wat is dat dan 'het paradijs'? Kan je het vinden in een stad als Brussel? Met deze vraag in het achterhoofd doorkruist devrouwdie opnieuw de stad. Wat is echt en wat is verzonnen?


Concept, teksten en montage: Rebecca Lenaerts Mixing: Youri Van Uffelen Cover: Bert Claessens  16 tracks, 60 min, in opdracht van CHIPS Vzw, 2007.

Concept, teksten en montage: Rebecca Lenaerts
Mixing: Youri Van Uffelen
Cover: Bert Claessens

16 tracks, 60 min, in opdracht van CHIPS Vzw, 2007.

BXL Histoires d'une stad

Deze 16 verhaaltjes zijn het resultaat van toevallige ontmoetingen en ervaringen in en met de stad Brussel, van observaties, bedenksels en fantasieën. Terwijl ze in hun eenvoud banaal lijken, schemert een persoonlijke omgang met Brussel door en een manier van kijken. Dieren kunnen praten, het lelijke wordt mooi, het triestige hoopvol.


Tekst en stem: Rebecca Lenaerts Muziek en mixing: Tom Goris

Tekst en stem: Rebecca Lenaerts
Muziek en mixing: Tom Goris

Ein Mann am Fenster

Ein Mann am Fenster is een incoherent verhaal over het verstrijken van de tijd en het verlangen naar iets onbereikbaars. Geschreven in het kader van de Luisterspel wedstrijd 2008 voor ARD en geïnspireerd op het schilderij 'Oude man aan het venster' van Aloys de Lignière. Gesproken taal Duits.