foto Rue Gallait 80.jpg

What are my duties? A story to be confirmed

 

Als afsluiting van hun driejarig residentie project TBC, dat tussen 2008 en 2011 plaatsvond, vroeg Workspace nadine aan Rebecca Lenaerts om een publicatie te maken. 5 kunstenaars of kunstcollectieven bezetten elk voor een periode van 6 maanden een huis in de Rue Gallait 86 in Schaarbeek: Hotelbich (2008), The Ever Mass Land (2009), The Public School (2009), dominokingdom (2010) en Barak Okup (2010-2011).

Met een berg documentatiemateriaal en veel immateriële output van al deze residenties ging Lenaerts aan de slag. Wat kunnen al deze verschillende puzzelstukken samen vertellen? Uit interviews met de kunstenaars komen verwantschappen aan het licht: Hoe werk ik als kunstenaar? Hoe organiseer ik mij? De zoektocht naar vrijheid versus de nood aan kaders. Wat is de de taak van een kunstenwerkplaats binnen de artistieke sector, wat betekent artistiek onderzoek voeren en wat is de plaats van de kunstenaar binnen een stedelijke context?

What are my duties? A story to be confirmed. is een associatief en fragmentarisch online verhaal in beeld, geluid en tekst waarin vijf verschillende artistieke trajecten samensmelten tot een collectief verhaal. Een lofzang op de verbeelding en een oproep naar meer verbinding in de stad.

www.nadine.be/tbc

 
Duties_beeld01.jpeg
 

Concept en creatie: Rebecca Lenaerts
Interviews: Rebecca Lenaerts
Website: Überknackig
Speciale dank aan: Loes Jacobs, An Govaerts, Pacôme Beru, Marthe Van Dessel, David Helbich, Sonia Dermience, Heidi Ballet, Adva Zakai, Miriam Rohde, Ivana Cerovic, Daniela Jovic, Marie Szersnovicz, Constance Barrère Dangleterre, Bitsy Knox, Travis Robertson, Félicia Atkinson, Pauline Squelbut and Christina Stadlbauer
Met de steun van Workspace nadine en de Vlaamse Gemeenschapscommissie 

 
Duties_beeld02.jpeg