een koptoerist is iemand die reist in zijn verbeelding
croxhapox banner.jpeg
Geluk,

Een lach die je van ver kan verblinden. Momenten van rustig zitten en vinden zonder zoeken. Een prestatie met een zalige voldoening achteraf.
Schoonheid.
Een reiservaring waarbij je denkt, super dat ik er nog ben. Sukkel! En plots ben je een genie.
Fietsend situaties zien die je doen glimlachen.
Genieten van een keuze die je gemaakt hebt.
Een lege plek die je een onverwachte invulling kan geven. Een ontmoeting die je vleugels geeft.
— Ingrid Ravoet
camping.jpg

Trekvogels: a collaborative story

Tijdens een tiendaagse residentie in de ruimtes van croxhapox (Gent) gingen tien kunstenaars uit verschillende artistieke disciplines gedurende tien dagen een kruisbestuiving met elkaar aan. Het uitgangspunt voor het werkproces was een collectie vakantiedia's uit de jaren ‘60 en ‘70, afkomstig uit het archief van Le Musée de la photographie van Charleroi, en het fictieve verhaal dat Rebecca Lenaerts rond deze dia’s creëerde. Tijdens de eerste ontmoeting tussen de kunstenaars werd beslist om verder te werken op het thema ‘sporen nalaten’.

De Machariuswijk en de ruimtes van croxhapox werden het actieterrein voor tien dagen van interventies, bezoeken en interacties.  Langzaam ontstaat een in situ installatie waarin tekst, beeld, klank, kleur, vorm en beweging een eigen collectief verhaal vertellen over vasthouden, loslaten en verder gaan.

Concept en regie: Rebecca Lenaerts in samenwerking met Sonia Anicéto, Hans Geyens, Luk Sips, Tine Guns, Ingrid Ravoet, Dett Peyskens, Michael Vorfeld, Hendrik Van Doorn en Simon Halsberghe. Met de steun van croxhapox en Cultuur departement stad Gent. (2012)