banner.jpeg
als ik extroverte bewegingen maak, lijkt het alsof ik tegen de wereld vecht. als ik introverte bewegingen maak, lijkt het alsof ik tegen mezelf vecht.
— deelnemer Academie
 

REGIE Greet Vissers COACH Rebecca Lenaerts, Tijen Lawton, Bianca Zueneli, Duraid Àbbas Ghaieb TECHNIEK & LICHT Steven Brys PRODUCTIE Reindert Swaegers KOSTUUM Amber De Saeger SOUNDSCAPE Alec De Bruyn

I LOVE THE WORLD

kunstZ is een artistieke organisatie in Antwerpen die nieuwkomers en mensen van diverse origine ondersteunt die interesse en ambitie hebben om in de podiumkunstensector te werken. De kunstZ Academie is  een informele theateropleiding gericht op mensen van etnisch-culturele diverse origine, met een focus op jongeren. Deelnemers ontwikkelen spelmethodes en exploreren andere theatervormen waardoor de verschillende cultuurentiteiten van de deelnemers tot nieuwe speel- en bewegingsstijlen kunnen leiden.  De kunstZ Academie wil een  universele hybride theatertaal ontwikkelen waarin de verschillende etnische identiteiten zonder aan eigenheid te verliezen met elkaar communiceren. 

Naast een intensieve fysieke training onder leiding van Tijen Lawton krijgen de deelnemers theatertraining van Rebecca Lenaerts die met hen werkt rond de authentieke aanwezigheid van de performer, theatrale verbeelding en improvisatie.  

Voor de finale presentatie op 22, 23 en 24 juni 2018 lieten de deelnemers zich inspireren door de video installatie 'I Love the world' van kunstenares Marie-Jo Lafontaine en door de dierenfabels van La Fontaine. In de ruimtes van de Oude Beurs in Antwerpen creëren ze een theatraal parcours.