de jaren leren je de dingen die de dagen niet weten.
— ralph waldo emerson
 

JIMOKU

 

JIMOKU, Japans voor ‘oog en oor’, is een tweetalig audiovisueel kunstproject. Zes klassen uit Brussel en Mechelen gaan onder begeleiding van zes MUS-E kunstenaars aan de slag met Japanse beeld- en muziekcultuur. Geïnspireerd door japanse animatiefilms uit de jaren ‘20 creëren zij eigen soundscapes.

In het kader van een uitwisselingsprogramma neemt het vijfde leerjaar van het St-Pieterscollege uit Mechelen deel aan een artistieke residentie in Les Brigitinnes in Brussel. Aan het eind van hun 'kunstklassen' presenteren zij een audiovisuele performance op het Ars Musica festival.

De film van Sophie Vanhomwegen focust op de residentie van de leerlingen, hun ervaring, de interactie met de kunstenaars en de uitwisseling met de leerlingen van twee Brusselse scholen. Leerkracht Bram Lambrechts en kunstenares Rebecca Lenaerts blikken terug.

 
 

Een MUS-E project met Patries Wichers, Stijn Demeulenaere, Rebecca Lenaerts, Nicolas Ankoudinoff, Ségolène Neyroud, Irvic d’Oliver en de scholen Nieuwland (Brussel), Sint Albert (Molenbeek), La Plume (Molenbeek), Ecole Chanterelle (Brussels), Les Mouettes (Elsene), Sint Pieterbasisschool (Mechelen).
In coproductie met les Brigitinnes en Ars Musica Festival 2016.