Foto: Shana Boogers

Foto: Shana Boogers

Bio

Met tien jaar ervaring is mijn stem mijn voornaamste instrument dat ik inzet binnen de voice-over wereld voor het inspreken van reclamespots voor radio en TV, het inlezen van documentaires of het dubben van animatiefilms. 

In mijn eigen audio producties tracht ik de luisteraar onder te dompelen in een auditieve wereld waarin fictie en realiteit hand in hand gaan.  In een fragmentarische stijl wisselen interviews zich af met geluidsopnames, soundscapes en eigen tekstmateriaal. De werkelijkheid wordt veelal verdraaid en overgoten met een soms theatrale, soms poëtische of melancholische saus. 

 

Daarnaast werk ik ook participatieve projecten uit waarin storytelling, tekst- en geluidsopnames, spreken en spelen een centrale plaats innemen. In mijn rugzak zit een veelheid aan technieken en methodieken uit interdisciplinaire improvisatie, clowning en Butoh. Ik heb een ruime ervaring in het werken met mensen met verschillende culturele achtergronden, vaardigheden, profielen en disciplines. Projecten met o.a. MUS-E Belgium, Yehudi Menuhin Foundation, Platform K, Victoria Deluxe, Open Atelier Seppe Baeyens/Ultima Vez, KunstZ. Ook het samenwerken met klankkunstenaars, muzikanten, dansers, video kunstenaars en fotografen op de grens tussen theater en andere disciplines trekt mijn aandacht. Projecten voor o.a. Fotomuseum Antwerpen, Le Musée de la Photographie à Charleroi, FLACC Genk, Netwerk Art Aalst, Vlaams-Nederlands Huis DeBuren, Museum M, Huis Van Alijn, Triënnale Brugge.

Van 2015 tot 2017 maakte ik deel uit van het creatieve team van Antenna International Berlin voor de productie van audio guides voor kinderen en jongeren. Ik werkte mee aan de creatie van de inhoudelijke teksten en begeleidde de tekstopnames in de geluidsstudio. Kunstwerken worden de inspiratie om een verhaal te vertellen dat de museumbezoeker een auditieve ervaring meegeeft die hem met andere ogen doet kijken. Projecten voor o.a. Neues Palais Potsdam, Kunsthalle Karlsruhe, Deutsches Filmmuseum Frankfurt. 

In een vorig leven studeerde ik Kunstgeschiedenis en theaterwetenschappen aan de universiteit van Gent en volgde de drama opleiding aan het RITCS in Brussel en de Universiteit der Kunsten Berlijn.  Als eindwerk binnen de acteeropleiding maakte ik een podcast op basis van het boek van Slavenka Draculic "De vrouw die haar minnaar opat". In de rol van het hoofdpersonages uit het boek poste ik dagelijks geluids- en stemopnames op het internet.  Het alter-ego devrouwdie werd geboren. 

Contact: rlenaerts@yahoo.com